BAD SEMESTER EVER

Assalamualaikum & hello. Hi korang, actually sekarang merupakan semester break untuk students uni I. Kalau dah hujung hujung sem break ni kenalah ada semangat sikit en sebab dah nak masuk semester baruuu eee takut sebenarnya. It is actually sebab semester lepas kita punya result agak tak bagus maybe sebab kita sendiri banyak buat benda lain selain fokus on studies. I bukan multi tasking person sangat, so kalau boleh kena focus on one thing kalau betul betul nak success. Ni bila dah busy uruskan benda lain, assignment pun lagi pastu commitment on other things lagi lah buat I drop teruk semester lepas so for me semester lepas adalah semester paling worse ever. Dengan ada konflik dengan budak kelasnya lagi haih bertambahlah benda tak menarik aaaaigo. So, for this semester I pray the best for myself & also my studies. Ya Allah, hopefully boleh coped up dengan semua benda even benda tu susah gila cemana pun sebab nak taknak kena challenge diri sendiri kan? Kalau tak sampai bila-bila duduk jelah belakang orang pastu ikut je apa orang suruh buat itu ini. Then, bila diri sendiri nak maju? So, i need to push myself walaupun nangis ke keluar air mata darah ke kan? Hahahahahahahhaha ok saja nak kasi semangat kat diri sendiri, hehe. Alright, apa apa pun benda dah lepas. I ambik semua benda ni as a moral to myself, jangan ulang benda sama sebab semua benda ni punca punca gagal. Kalau before ni boleh buat kenapa sekarang baru nak jatuh kan? So, you can do this Kui :) Percayalah! All the best semua untuk studies korang :D



Throwback gambar tahun dulu dulu jap haha.

No comments:

Post a Comment